KJV wordt Leesjury

In 2021 bestaat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 40 jaar. Dat is hét moment voor een volledige make-over! Met een nieuwe naam, een nieuwe website, een nieuwe look en een paar inhoudelijke aanpassingen wil de Leesjury in de toekomst nog meer juryleden aantrekken.

Lees jij graag? Wil je graag het mooiste jeugdboek bekronen? Dan is de Leesjury vast iets voor jou!

Als jurylid krijg je de unieke kans om zelf jeugdboeken te beoordelen en bekronen.

Eén van de grote veranderingen dit jaar is dat de oudste leeftijdsgroepen voortaan een selectie van 6 boeken i.p.v. 8 boeken voorgeschoteld krijgen om van te smullen. Hopelijk houden onze enthousiaste oudere lezers hierdoor wat meer tijd over om schoolwerk, hobby's en hun jurytaak makkelijk te combineren.

Ben jij tussen de 5 en 16 jaar oud en wil je dit jaar deelnemen aan de Leesjury? Spring dan snel binnen in de bib en vul het invulformulier in. Inschrijven kan nog tot eind oktober ’21 en je hebt tot midden maart ’22 tijd om al je boeken te lezen.

Veel leesplezier!

Het jeugdbib-team

9 Wist-je-datjes voor leden van de Leesjury 2021 – 2022

1. Een Leesjury-boek mag je 14 dagen houden.

2. Je kan het boek niet verlengen of online reserveren.

3. Je kan in de bib aan de balie wel gratis een Leesjury-boek reserveren indien er geen beschikbaar is in de bib.

4. Een boek gelezen? Duid op de papieren leesfiche aan welk boek je las en geef deze samen met je boek af. Zo kan onze Leesjury-coördinator de laatste twee boeken die je nog moet lezen klaarleggen. Om zelf een overzicht te houden, kan je de gelezen boeken aanduiden op een papieren fiche die je in de bib krijgt. Je kan hierop ook al een voorlopige score noteren.

5. Alle boeken gelezen? SuPerFanTastisCh!! Samen met je laatste boek geef je je stemformulier af aan de balie in de bib.

Leesjury

Neem ook eens een kijkje op deleesjury.be

 Je vindt hier meer informatie over de jury, de winnende boeken  van de voorbije jaren en elke week een 'boek van de week'.