Onze Tabletcafés kunnen helaas niet op de vertrouwde manier doorgaan, omwille van de coronacrisis. Maar we willen jullie toch graag een digitaal alternatief aanbieden. Daarom starten we met een experiment, onze Tabletcafé Webinars, zodat jullie van thuis uit aan een online infosessie kunnen deelnemen.

Je hoeft hier geen software voor te installeren en je kan meevolgen op je pc of laptop (aan te raden), maar eventueel ook via een tablet of smartphone. Wie zich inschrijft, krijgt enkele dagen van tevoren een mailtje met een link, het enige wat je moet doen is op tijd klaar zitten en op de link klikken.

Heb je tijdens de infosessie vragen, dan typ je die in de chatfunctie, en dan gaat de docent daar aan het einde wat dieper op in. 

 

blog-3428667_960_720.jpg

De thema’s van onze Tabletcafé webinars:

Zaterdag 9 mei, aanvang 10u – einde 12u

  • Appwijs in tijden van corona   

Ontdek tientallen handige en misschien zelfs onmisbare apps om de lockdown door te komen en verveling te vermijden. We tonen je ook hoe je een app installeert, hoe je het verschil ziet tussen een gratis en betalende app en waar je verder best op let bij het gebruik van apps.

 

Zaterdag 30 mei, aanvang 10u – einde 12u

  • Digitale cultuurbeleving in tijden van corona  

Nu we met z'n allen in ons kot moeten blijven, ontstaan er heel wat initiatieven om toch nog cultureel aan je trekken te komen. Via apps en websites kunnen we van thuis uit musea bezoeken, genieten van een avondje opera of musical, natuurparken bezoeken. Tijdens deze sessie zetten we een hele reeks initiatieven op een rijtje.

 

Zaterdag 20 juni, aanvang 10u – einde 12u

  • Fake news in tijden van corona  

  Geloof jij alles wat je leest op het internet en/of in je mailbox? De laatste jaren moeten we steeds meer op onze hoede zijn voor fake news, phishing mails en hoaxes op sociale media. In deze coronatijden is het probleem zelfs nog een pak erger geworden: elke dag duiken er nieuwe verhalen en beweringen op die niet kloppen. In deze infosessie gaan we dieper in op de problematiek van valse berichten. We bekijken enkele nieuwe technologieën die het toelaten om nieuws te manipuleren, zoals fotobewerking en stemmanipulatie. We leren ook alles over het facebook-algoritme en de daarmee verbonden filter bubbel, die onze blik op de wereld via sociale media bepalen.

Locatie: uw kot, duurtijd: 10-12u

Deelnemen is gratis, inschrijven kan via bibliotheek@zaventem.be

Geef je naam, telefoonnummer en de data door van de sessies waaraan je graag wil deelnemen. 

Wij sturen je dan tijdig de juiste link door. 

De Tabletcafés voorzien op zaterdag 24/10 en 28/11 in de bib blijven voorlopig op de agenda staan.

 

Groetjes,

het bib-team

 

 

 

.