Tabletcafé in de bib

Tabletcafé Najaar Ook in het najaar hebben we een aantal sessies gepland van onze populaire Tabletcafé workshop. Tijdens deze Tabletcafés leer je meer over apps voor je     tablet of smartphone. Elke les behandelt een nieuw thema op een interactieve manier.

  Met een gezellige kop thee of koffie erbij, krijg je alle nodige informatie en kan je naar hartenlust vragen stellen. Het Tabletcafé is volledig gratis en gaat steeds 

  door op een zaterdag van 10 uur tot 12 uur in bibliotheek De Factorij.

Inschrijven is verplicht, dat kan aan de balie (02/307 72 82) in de bib of door een mailtje te sturen naar bibliotheek@zaventem.be. 

Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt. 

Groetjes,

het bib-team

 

Zaterdag 03 okt

10u - 12u Tabletcafé - Van thuis uit gratis digitaal lezen via het e-boekenplatform CloudLibrary.

Vanaf dit najaar bieden de Vlaamse bibliotheken een aanbod Nederlandstalige en een beperkte reeks Engelstalige e-boeken aan via het e-boeken uitleenplatform. In dit tabletcafé gaan we dieper in op het verschil in leeskwaliteit en manier van werken tussen een e-reader en een tablet. Met beide types van toestellen kan je aan de slag met het e-boekenplatform. We demonstreren hoe dat precies in zijn werk gaat: hoe leen je een e-boek, hoe plaats je het op je e-reader of tablet en welke opties heb je bij het lezen. Heb je een eigen e-reader of tablet? Breng het opgeladen toestel dan zeker mee. De bib voorziet ook enkele e-readers als demo.

 

Zaterdag 24 okt - OPGELET ! Gaat niet door in de bib, wél online. 

10u - 12u Tabletcafé - Fotobewerking met de smartphone of tablet

 Elke smartphone- of tabletgebruiker heeft al wel eens een foto genomen met zijn of haar toestel. Je kan die foto's ook bewerken via de ingebouwde app, of via specifieke apps die je in de app store of google play store kan downloaden. We tonen tijdens dit tabletcafé de voornaamste mogelijkheden, waaronder het uitsnijden van een deel van de foto, het kantelen, het gebruik van filters, het aanpassen van de belichting, de helderheid, de scherpte, de ruisonderdrukking, en nog veel meer handige opties je foto's te verbeteren. Breng je eigen tablet of smartphone opgeladen mee. 

Wil je deelnemen aan onze webinar stuur dan een mail naar bibliotheek@zaventem.be voor vrijdag  23/10/2020

 

Maandag 16 nov - gecanceld, ten gevolge van Coronamaatregelen

10-12 u Tabletcafé Special in het kader van Seniorenweek -  Appwijs voor senioren - ontdek tientallen interessante apps voor je smartphone of tablet

Ontdek de leukste en handigste apps voor je tablet of smartphone. Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Een smartphone of tablet heeft al enkele tientallen basisapps, en je kan er nog extra installeren. Maar zo zijn er miljoenen, voor elk type toestel. Maar wat is nu precies een app? En hoe zoek je in de veelheid aan apps? Welke zijn onmisbaar en moet je dus zeker hebben? Tijdens deze workshop vertellen we alles over het werken met apps, het installeren ervan, en geven we bovendien een handig overzicht van enkele onmisbare tools voor senioren.

Breng je tablet of smartphone opgeladen mee. Zorg er ook voor dat je het wachtwoord van je Apple ID (voor iPhone en iPad) of Google account (voor Android-smartphones of tablets) kent.

 

Zaterdag 28 nov  - verhuist naar 05/12!

 OPGELET ! Gaat niet door in de bib, wél online. 

10u-12u Tabletcafé - Mobiel betalen met de smartphone

Dankzij de smartphone kan je steeds en overal betalingen doen. We bekijken enkele bankapps, die je toelaten om overschrijvingen af te handelen, maar vaak ook extra mogelijkheden aanbieden, zoals het afsluiten van een verzekering, het opvolgen van beleggingen tot zelfs het kopen van een ticket voor De Lijn of de NMBS. Daarnaast gaan we ook dieper in op algemene betaalapps zoals Payconiq by Bancontact. Tenslotte illustreren we de mogelijkheden van contactloos betalen via de NRC-chip in ons toestel. 

Om privacyredenen is dit een infosessie. Je hoeft dus zelf geen toestel mee te brengen, maar we demonstreren wel heel wat diverse bankapps en geven uitgebreide info over hoe je er zelf mee aan de slag gaat. 

Wil je deelnemen aan onze webinar stuur dan een mail naar bibliotheek@zaventem.be voor donderdag 03/12/2020

Op vrijdag 04/12 krijg je van ons een link doorgestuurd om in alle veiligheid van thuis uit deel te nemen aan de workshop. 

Tot snel op het net!