Tabletcafé in de bib

Tabletcafé najaar 2020

 Ook in het voorjaar van 2021 hebben we een aantal sessies gepland van onze populaire Tabletcafé workshop.

 Tijdens deze Tabletcafés leer je meer over apps voor je tablet of smartphone. Elke les behandelt een nieuw thema op een interactieve manier.

 Met een gezellige kop thee of koffie erbij, krijg je alle nodige informatie en kan je naar hartenlust vragen stellen.

 Het Tabletcafé is volledig gratis en gaat meestal door op een  zaterdag van 10 uur tot 12 uur in bibliotheek De Factorij.

Indien de workshop niet door kan gaan in de bib (coronamaatregelen) voorzien we een online versie van ons Tabletcafé in de vorm van een webinar die je van thuis uit kan volgen. De link hiervoor krijg je na inschrijving doorgestuurd via mail.

 Inschrijven is verplicht, dat kan aan de balie (02/307 72 82) in de bib of door een mailtje te sturen naar bibliotheek@zaventem.be. 

Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt. 

Groetjes,

het bib-team

 

Dinsdag 13 april 2021

13u - 16u Tabletcafé  Leren werken met Android smartphone of tablet

In dit tabletcafé gaan we op basis van jullie vragen dieper in op het leren werken met een Android smartphone of tablet. In deze sessie komen enkel basisvragen aan bod (zoals de knoppen van het toestel leren gebruiken, een app openen en afsluiten, een app installeren, enz.). Deze sessie is dus bedoeld voor wie nog weinig ervaring heeft en nog geen lessen gevolgd heeft. Gevorderde gebruikers verwijzen we graag door naar de tabletcafés op zaterdagen, die verder bouwen op de basiskennis.

Let op: deze sessie is enkel bedoeld voor wie een Android tablet of smartphone heeft (of in de toekomst eentje wil kopen). Ben je niet zeker, vraag dan even na bij familieleden of in de winkel waar je je toestel kocht.
Breng je tablet en/of smartphone volledig opgeladen mee.

 

Donderdag 15 april 2021

13u-16u  Tabletcafé  Leren werken met Ipad of Iphone

In dit tabletcafé gaan we op basis van jullie vragen dieper in op het leren werken met een iPhone of iPad van Apple.  In deze sessie komen enkel basisvragen aan bod (zoals de knoppen van het toestel leren gebruiken, een app openen en afsluiten, een app installeren, enz.). Deze sessie is dus bedoeld voor wie nog weinig ervaring heeft en nog geen lessen gevolgd heeft. Gevorderde gebruikers verwijzen we graag door naar de tabletcafés op zaterdagen, die verder bouwen op de basiskennis.

Let op: deze sessie is enkel bedoeld voor wie een iPhone of iPad heeft van Apple (appelicoontje op de achterkant). Of van plan is er in de toekomst eentje te kopen.
Breng je tablet en/of smartphone volledig opgeladen mee.  

 

Zaterdag 17 april 2021

10-12u Tabletcafé Lenteschoonmaak op je tablet en smartphone

In deze sessie gaan we dieper in op truukjes om je smartphone en/of tablet op te kuisen, en ervoor te zorgen dat die (weer) wat sneller werkt).

We checken hoeveel vrije ruimte we nog hebben, en maken plaats vrij voor extra apps. We ordenen de apps ook in overzichtelijke mapjes.

Breng je tablet en/of smartphone volledig opgeladen mee.  

 

Zaterdag 15 mei 2021

10-12u Tabletcafé Creatief aan de slag met Canva

In deze infosessie tonen we de mogelijkheden van Canva, een webtool en app om zelf makkelijk en gratis leuke afbeeldingen, posters, flyers, kaartjes en andere audiovisuele materialen te maken. We tonen hoe het werkt op een laptop/pc, maar ook op je tablet of smartphone. De materialen die je via Canva ontwerpt kan je zelf afdrukken (bv. posters en kaartjes), doorsturen naar een professionele drukker, of online delen (op Facebook, Instagram, mail, ...).

Je hoeft voor deze sessie zelf geen toestel mee te brengen. We demonstreren de mogelijkheden en bezorgen jullie een handleiding, zodat je zelf thuis makkelijk aan de slag kan. 

 

Zaterdag 11 september 2021

10-12u Tabletcafé Aankoopadvies

 

Zaterdag 16 oktober 2021

10-12u Tabletcafé Aan de slag met sociale media

 

Donderdag 18 november 2021

10-12u Seniorenspecial - Infosessie Appwijs voor senioren