P o Ë z I e -WeDsTrIjD 2022-2023

Poëziewedstrijd in het kader van Poëzieweek 2023

PW 2023

 

Doelgroep: dichters van 17 - 107 jaar

Deelname: gratis

Vereist: een passie voor poëzie

‘Vriendschap’, dat is dit jaar het thema van onze gedichtenwedstrijd en Poëzieweek 2023.

Poëzieweek 2023 start zoals altijd op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023, en loopt t.e.m. woensdag 1 februari 2023.

Het boegbeeld van deze editie is daarom niet één persoon is maar een heus duo: de Vlaamse dichter Miriam Van hee en Nederlandse Hester Knibbe. Zij koesteren niet alleen een literaire vriendschap over de grenzen heen maar ook in het dagelijks leven zijn ze al decennialang ‘besties’.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.
Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Vriendschap, dat is: vrienden steunen, dat is lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Ook dit jaar gaat Bib De Factorij op zoek naar het mooiste gedicht.

Inspireert het thema ‘Vriendschap’ jou ook? Voel je de woorden al vloeien, zie je de komma’s al dansen? Vereeuwig je poëtische gedachten op papier en stuur ze ons toe!

Je hebt tot woensdag 28 december de tijd om deel te nemen aan onze gedichtenwedstrijd. Het wedstrijdreglement en het deelnemingsformulier kan je terugvinden op onze website.

De gedichten zullen gelezen en beoordeeld worden door een enthousiaste jury.

Op zaterdag 28 januari ’23 krijgen we tijdens het fantastische Woordstorm festival in CC De Factorij (curator, Jeroen Olyslaegers) voor het eerst de gedichten van de laureaten te horen en wordt de grote winnaar bekend gemaakt. Veel succes aan alle dichters!

Kaarten bestellen voor WOORDSTORM festival? Klik hier!