Welkom terug, onze bib werd Wise-r en is nu lid van het nieuwe Slim Netwerk

De bib sloot even de deuren, waarom?

Onze bib maakte recent de overgang van het oude PBS (het provinciaal bibliotheeksysteem) naar EBS (het Eengemaakt Bibliotheek Systeem) en maakt voortaan gebruik van het Wise softwaresysteem.

Ons oud softwaresysteem werd volledig vervangen, alle databestanden overgezet en het bibpersoneel kreeg een bootcamp Wise voorgeschoteld.

Slim Netwerk

Welk voordeel heb jij daaraan als klant?

Je kan als lid van onze bib ook in andere bibliotheken terecht die deel uitmaken van het Slim Bibliotheeknetwerk. Heb je in één van deze bibliotheken je jaarlijks lidgeld reeds betaald, dan hoef je in de andere bibliotheken niet meer te betalen.

Het nieuwe gebruikersreglement kan je hier inkijken. Voor al onze tarieven klik hier.

Wat verandert er voor jou als klant?

> Je kan voortaan gebruik maken van je eID als bibkaart. Handig toch?

Bij gebruik van je eID als bibpas, sta je toe dat je persoonsgegevens (namelijk de informatie die toelaat om je als persoon te identificeren) gebruikt worden in functie van je bibliotheekbezoek.  Om onze diensten te kunnen aanbieden, moet de bib namelijk via het Bibliotheeksysteem jouw persoonsgegevens kunnen inzien, gebruiken, wijzigen, opslaan, .... Anders kan je bijvoorbeeld niet geregistreerd worden als bibliotheeklid, kan je geen exemplaren uitlenen, of een herinnering toegestuurd krijgen wanneer uitgeleende exemplaren al binnen moesten zijn.

Had je reeds een bibkaart bij ons? Deze blijft bruikbaar bij ons in de bib.

> Je mag vanaf nu in totaal 20 materialen uitlenen per kaart.

> Materialen mag je 4 weken houden, uitgezonderd dvd’s (2 weken).

> Je kan éénmaal verlengen (behalve indien een werk gereserveerd is). Verlengen is online mogelijk via ‘Mijn Bibliotheek’ of in de bibliotheek.

> Lidgeld:

+ 18 jaar = € 5 per jaar

- 18 jaar = gratis

vanaf 60 jaar = gratis

Tot slot

Op technisch vlak vonden er grote veranderingen plaats. En het in de vingers krijgen van onze nieuwe software vraagt soms wat meer tijd.

We vragen daarom vriendelijk om jullie begrip in geval van vertragingen aan de balie of telefoon.

Tot snel!