Oktober = internationale actiemaand

Oktober is de internationale actiemaand in de strijd tegen borstkanker. 

Borstkanker is helaas nog steeds een van de meest voorkomende kankers bij vrouwen in België; 1 op negen vrouwen wordt erdoor getroffen. In ons land vechten maar liefst 100.000 vrouwen, samen met hun directe omgeving, tegen borstkanker. Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming en daarom moedigen we vrouwen van 50 tot 69 jaar aan om elke 2 jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Want indien de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Pink RIbbon

De hele maand oktober staat er in de bib een thematafel opgesteld met informatieve boeken.

 

Bij de collega’s van CC De Factorij kan je terecht voor:

Filmvoorstelling ‘All of us’

Vrijdag 01/10/2021 om 20u in CC De Factorij, theaterzaal, W. Lambertstraat te Zaventem

‘All of us’ is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy. Een film over het Leven, de Liefde en Loslaten en tegelijk met Hoop, Humor en Helden met o.a. Joke Devynck, Barbara Sarafian, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, …


Tentoonstelling Bustehouder

Ganse maand oktober in het onthaal van CC de Factorij. Doorlopend gratis te bezoeken tijdens de kantooruren. Bustehouder brengt het verhaal in beeld over geboren worden en groeien, over liefde voor en behoud van de borsten, maar ook over borstkanker en een leven erna.

Of je kan deelnemen aan een sportieve activiteit: 

‘De gezondste wandeling’

Dinsdag 12 oktober om 14u starten we aan het Kerkplein te Zaventem.

Omdat lichaamsbeweging een gunstige impact heeft op borstkanker zowel preventief als curatief organiseren we in samenwerking met de Sportdienst een interactieve wandeling met een 7-tal haltes. Bij elke halte vindt de wandelaar een QR-code achter dewelke men informatie vindt over gezondheidsthema’s.

Alle activiteiten zijn gratis maar inschrijven voor de film en de wandeling is verplicht. Schrijf je in via mail sociale.dienst@zaventem.be of telefonisch 02 716 32 46 of 02 716 32 59.