Hoe werkt de bib?

Wil je lid worden van de bib? Wil je weten wat je zoal kan doen in onze bibliotheken? Wil je weten welke boeken je vindt in de bib? Hieronder vind je alle info, links en contactgegevens die je nodig hebt.

Na onze grote verhuizing van het oude naar het nieuwe gebouw, zijn in april 2017 de deuren van de gloednieuwe bibliotheek De Factorij opengegaan. Met ongeveer 100 000 materialen, waaronder boeken, tijdschriften, strips, dvd’s, cd’s die je kunt uitlenen, hopen we een divers publiek aan te spreken en te plezieren. De bib is een openbare plek en ontmoetingsplaats waar je in alle rust kan komen studeren, door de rekken dwalen of de krant lezen. Verder organiseren we enkele keren per jaar evenementen, zoals ‘Schrijvers op zondag’ voor volwassenen en het ‘Jeugdboekenfeest’ voor de kinderen. Behalve de bib in Zaventem hebben we nog een filiaal in Sterrebeek.

Collectie

In Bibliotheek De Factorij is iedereen welkom om boeken, dvd’s en cd’s uit te lenen. Je kan ook tijdschriften en kranten lezen of onze internetpc’s gebruiken.

In onze jeugdbib kunnen kinderen snuisteren tussen spannend leesvoer: prenten- en voorleesboekjes, strips, informatieve boeken, tijdschriften en verhalen voor alle leeftijden. Je vindt er ook dvd’s, cd’s en luisterboeken. Voor beginnende lezers hebben we een aparte collectie AVI-boekjes. Online kan je met je bibkaart ook gratis Fundels uitlenen, dit zijn digitale prenten- en AVI-boekjes. 12-plussers en Young adults vinden in hun eigen collecties romans in verschillende genres over allerlei onderwerpen.

De volwassenenafdeling bevat een uitgebreide collectie fictie en non-fictie. Naast Nederlandstalige romans is er ook een anderstalig aanbod. Verder bestaat de collectie uit e-boeken, strips, poëzie, toneelstukken, Grote Letterboeken en luisterboeken. Voor wie Nederlands leert, hebben we ons Taalpunt. Onze filmcollectie bestaat uit langspeelfilms, documentaires en series. Op de muziekafdeling vind je cd’s en concertdvd’s in genres zoals pop, Nederlandstalig, wereldmuziek, 

muur met boeken

Activiteiten in de bib

Tijdens het hele jaar kan je in de bib ook deelnemen aan leuke activiteiten, workshops en evenementen voor alle leeftijden. Neem dus regelmatig een kijkje op de activiteiten-pagina op onze website of op onze Facebookpagina.

Lidmaatschap

Lid worden of je lidmaatschap verlengen kan aan de infobalie in de bib. Tot 18 jaar is dit gratis. Van 18 jaar tot en met 59 jaar bedraagt het lidgeld 5 euro per jaar. Vanaf 60 jaar betaal je geen lidgeld.

Gebruikersreglement

Download het hier

 

Retributiereglement

Al onze tarieven vind je hier.