Hoe werkt de bib?

 Hieronder vind je alle info, links en contactgegevens die je nodig hebt.

De bib is een openbare plek en ontmoetingsplaats waar je in alle rust kan komen studeren, door de rekken dwalen of de krant lezen.

Behalve de bib in Zaventem hebben we nog een filiaal in Sterrebeek.

Collectie

In Bibliotheek De Factorij is iedereen welkom om boeken, dvd’s en cd’s uit te lenen. Je kan ook tijdschriften en kranten lezen of onze internetpc’s gebruiken.

In onze jeugdbib kunnen kinderen snuisteren tussen spannend leesvoer: prenten- en voorleesboekjes, strips, informatieve boeken, tijdschriften en verhalen voor alle leeftijden. Je vindt er ook dvd’s, cd’s en luisterboeken. Voor beginnende lezers hebben we een aparte collectie AVI-boekjes. Online kan je met je bibkaart ook gratis Fundels uitlenen, dit zijn digitale prenten- en AVI-boekjes. 12-plussers en Young adults vinden in hun eigen collecties romans in verschillende genres over allerlei onderwerpen.

De volwassenenafdeling bevat een uitgebreide collectie fictie en non-fictie. Naast Nederlandstalige romans is er ook een anderstalig aanbod. Verder bestaat de collectie uit e-boeken, strips, poëzie, toneelstukken, Grote Letterboeken en luisterboeken. Voor wie Nederlands leert, hebben we ons Taalpunt. Onze filmcollectie bestaat uit langspeelfilms, documentaires en series. Op de muziekafdeling vind je cd’s en concertdvd’s in genres zoals pop, Nederlandstalig, wereldmuziek, 

muur met boeken

Activiteiten in de bib

Het jaar rond kan je deelnemen aan leuke activiteiten, workshops en evenementen voor alle leeftijden. Neem dus regelmatig een kijkje op de activiteiten-pagina op onze website of op onze Facebookpagina.

Lidmaatschap

Lid worden kan online of in de bib.

Je lidmaatschap verlengen kan enkel aan de infobalie in de bib.

 

Tot 18 jaar =  gratis

Vanaf 18 jaar tot en met 59 jaar = 5 euro per jaar

Vanaf 60 jaar = gratis

 

Slim Netwerk

  Je kan als lid van onze bib ook in andere bibliotheken terecht die deel uitmaken van het Slim Bibliotheeknetwerk. Heb je in één      van deze bibliotheken je jaarlijks lidgeld reeds betaald, dan hoef je in de andere bibliotheken niet meer te betalen.

  Je kan voortaan gebruik maken van je eID als bibkaart. Handig toch?

  Bij gebruik van je eID als bibpas, sta je toe dat je persoonsgegevens (namelijk de informatie die toelaat om je als persoon te      identificeren) gebruikt worden in functie van je bibliotheekbezoek.  Anders kan het Wise bibliotheeksysteem je bijvoorbeeld niet registreren als lid, kan je geen exemplaren uitlenen, of een herinnering toegestuurd krijgen wanneer uitgeleende exemplaren al binnen moesten zijn.

 Had je reeds een bibkaart bij ons? Deze blijft bruikbaar bij ons in de bib.

 

Enkele FAQ's:

 

- Hoeveel materialen mag ik uitlenen? 

Je mag in totaal 20 materialen uitlenen per kaart.

 

- Hoelang mag ik materialen houden? 

Materialen mag je 4 weken houdenuitgezonderd dvd’s (2 weken).

 

- Kan ik materialen verlengen?

Je mag materialen éénmaal verlengen (behalve indien een werk gereserveerd is).

Verlengen is online mogelijk via ‘Mijn Bibliotheek’ of aan de balie in de bib.

Gebruikersreglement

Download het hier

De bibliotheken uit de Noordrand hanteren eenzelfde gebruikersreglement.

Bibliotheken uit de Noordrand zijn: Asse, Grimbergen,  Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen,  Meise, Merchtem, Opwijk , Steenokkerzeel, Vilvoorde Wemmel, Zaventem en Zemst.

 

Retributiereglement

Al onze tarieven vind je hier.