Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
  4. Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april. Veel lees- en speelplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Gopress Archief open voor iédereen

Lid van de bib of niet, tijdens de coronacrisis kan iedereen vanaf nu via de bib, gratis en zonder aanmelden, het 'Gopress Archief' raadplegen.

Handig voor leerkrachten en leerlingen die van thuis uit werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken.

Ga naar het zoekvenster op onze 'homepagina' en selecteer, 'Krantenarchief'.

Zoek en vind gratis artikels uit verschillende digitale publicaties van De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten en tijdschriften. Tot en met 19 april kan dat zonder aan te melden met een Mijn Bibliotheek-profiel. Nadat de coronamaatregelen aflopen, heb je weer een Mijn Bibliotheek-profiel nodig om te kunnen opzoeken. Veel leesplezier!

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.