Dvd Engels

The jungle book

Wolfgang Reitherman (regisseur), George Bruns (componist), Rudyard Kipling (naar het werk van)

The jungle book

Wolfgang Reitherman (regisseur), George Bruns (componist), Rudyard Kipling (naar het werk van)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Het kleine mensenkind Mowgli is te vondeling is gelegd in het oerwoud. Daar wordt hij opgevoed door wolven en sluit vriendschap met andere wilde dieren. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
The jungle book
Andere titel
Le livre jungle
Regisseur
Wolfgang Reitherman
Componist
George Bruns
Naar het werk van
Rudyard Kipling
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
1967
Speelduur
78 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418404772

Ook in de collectie als:

Dvd: Engels (andere uitgaves)

Besprekingen

De Disney-animatiefilm Jungle boek werd gemaakt in 1967 en was de laatste waarin Disney zelf nog meewerkte. Het verhaal is losjes gebaseerd op de verhalen van Rudyard Kipling over Mowgli, het mensenkind dat in het oerwoud wordt opgevoed door wolven. Hier wordt hij goede vriendjes met o.a. de swingende orang oetang koning Lowietje, de trouwe panter Bagheera en de vrolijke beer Baloe. De swingende liedjes zijn klassiekers geworden. De beelden en het geluid zijn digitaal gerestaureerd. Mark Moorman (Parool 24-10-'07) noemt het: '(...) nog altijd één van de charmantste animatiefilms van Disney.' De film kreeg Oscarnominaties voor Beste muziek en Beste song. Deze aanbieding bevat de Diamond editie met enkele extra's. Vanaf ca. 6 jaar.