Boek
Nederlands

De Transsylvanië Express

Tjerk Noordraven (auteur), Esther Malaparte (illustrator)
+1
De Transsylvanië Express
×
De Transsylvanië Express De Transsylvanië Express
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Gragos is eindelijk ontsnapt uit het spookhuis. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar zijn ouders in Transsylvanië. Maar zodra ze in de Transsylvanië express zijn gestapt, komen ze van het ene in het andere avontuur terecht.
Onderwerp
Griezels
Extra onderwerp
Histoires d'épouvante
Titel
De Transsylvanië Express
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Esther Malaparte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2018
207 p. : ill.
ISBN
9789048842780 (hardback)

Besprekingen

Dragos is als oudste zoon door zijn ouders afgestaan aan graaf Dracula om vampier te worden. Zijn ouders weten echter niet, dat hun zoon daarna ontvoerd is en twee jaar opgesloten heeft gezeten in een spookhuis. Dragos is eindelijk ontsnapt en nu met zijn vrienden op weg naar zijn geboorteland Transsylvanië om erachter te komen waar zijn ouders zich bevinden. Zodra ze in de Transsylvanië express zijn gestapt, komen ze van het ene in het andere avontuur terecht. Zal Dragos zijn ouders nog terugzien? Dit boek heeft weinig diepgang, en springt steeds naar een nieuwe achtervolging. De vrienden redden zichzelf of elkaar, maar kunnen niet voorkomen dat Dragos in de gevangenis terechtkomt. Is dit de engste serie ooit? De pagina's zijn versierd met vleermuizen en ratten. Echt boeiend wordt het niet, maar voor kinderen die graag griezelen in het donker, die houden van korte zinnen en korte hoofdstukken, zal dit tweede deel uit de serie 'De engste serie ooit'* zeker aantrekkelijk zijn. Vanaf ca…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia