Boek
Engels

Billy Summers : a novel

Stephen King (auteur)

Billy Summers : a novel

Genre:
Samen met een jonge vrouw die hij gered heeft, reist huurmoordenaar Billy Summers door landelijke streken van de VS om wraak te nemen op een opdrachtgever die hem bedrogen heeft.
Onderwerp
Huurlingen, Moorden
Titel
Billy Summers : a novel
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder, 2022
432 p.
ISBN
9781529365665 (paperback) 9781529365702 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Ex-marinier Billy Summers is een 'goede' huurmoordenaar die op bestelling enkel slechte mensen omlegt. Hij wil ermee kappen maar accepteert nog een laatste, goed betaalde opdracht. Ongeveer alles loopt verkeerd zodat Billy moet onderduiken en als tijdverdrijf zijn verleden als marinier in Irak op schrift zet. Op de vlucht voor de politie en zijn opdrachtgevers redt Summers een jonge vrouw waarna een queeste door conservatieve Amerikaanse staten volgt met als doel aan de weet te komen wie hem bedrogen heeft. Stephen King (1947) is een van de bekendste genreauteurs met een reusachtig, vaak verfilmd oeuvre. De premisse van ‘Billy Summers’ komt geforceerd over: een 'goede moordenaar' die in opdracht van een meedogenloos boevenkartel een 'slecht' mens doodt, doet de wenkbrauwen fronsen. Maar Kings weergaloze verteltalent en meeslepende sfeerschepping maken veel goed. De talrijke King fans zullen van dit boek smullen, maar ook kritische lezers kunnen in de ban raken van deze ietwat onevenwi…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia