De advocaat die het fonds ter compensatie aan de slachtoffers van 9/11 leidt, moet temidden van advocaten die een aanklacht willen indienen en lobby's van luchtvaartmaatschappijen die graag willen schikken, een deal sluiten met de families van de slachtoffers.
Titel
Worth
Regisseur
Sara Colangelo
Acteur
Michael Keaton Stanley Tucci Amy Ryan
Taal
Engels
Parallelle titel
What is life worth
Uitgever
The Searchers, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
118 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
ISBN
9789461878236

Besprekingen

Amerikaans biografisch drama (2020) van Sara Colangelo (The kindergarten teacher), naar het boek 'What is life worth' van Kenneth R. Feinberg. Met: Michael Keaton (Spotlight, Birdman), Amy Ryan (Gone baby gone) en Stanley Tucci (Spotlight, The children Act). Na de aanslagen van 9/11 (2001) op het WTC en het Pentagon moet advocaat Kenneth Feinberg het fonds voor compensatie aan de slachtoffers leiden. Gevangen tussen advocaten die een aanklacht willen indienen en lobby's van luchtvaartmaatschappijen om te schikken, moet Feinberg een deal sluiten met de families van de slachtoffers. Beoordeling IMDb: 6.8. Robbert Blokland (NRC 7-9-’21): ‘matig 9/11-drama vol titelkaarten en pratende hoofden (…) De interessante materie blijkt geen garantie voor een heel spannende film’ (3 sterren). Jan-Kees Verschuure (Cinemagazine 9-9-‘21): ‘genuanceerde aanpak (…) de film kiest voor een nadrukkelijk menselijk perspectief, vanuit de nabestaanden’ (3 sterren). Ruud Vos (Filmtotaal 8-9-’21): ‘zodra de sla…Lees verder

Over Sara Colangelo

CC BY 2.0 - Foto van/door PunkToad

Sara Colangelo is een Amerikaanse regisseuse en scenarioschrijfster van Italiaanse afkomst.

Biografie

Sara Colangelo werd in Massachusetts geboren als de dochter van een Italiaanse vader en een Italo-Amerikaanse moeder. Ze groeide op in een kleine fabrieksstad ten noorden van Worcester (Massachusetts).

Ze studeerde geschiedenis aan Brown University en verhuisde nadien voor een jaar naar Italië om er filmstudies te volgen. Nadien keerde ze terug naar de Verenigde Staten en sloot ze zich aan bij de Tisch School of the Arts, de filmschool van New York University.

Carrière

Colangelo begon haar carrière met het schrijven en regisseren van korte films, waaronder Little Accidents (2010). In 2014 maakte ze haar officieel filmdebuut door een langspeelversie van Little Accidents te regisseren. Voor het project werkte ze samen met bekende acteurs…Lees verder op Wikipedia