Dvd
Nederlands

Prinses Emmy in een magisch paardenavontuur!

Pjotr (regisseur)

Prinses Emmy in een magisch paardenavontuur!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Prinses Emmy (bijna 7) kan met haar paarden praten. Kan ze haar magische talent behouden en bewijzen dat ze een echte prinses is? Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
animatiefilms, Animatiefilm, paarden
Titel
Prinses Emmy in een magisch paardenavontuur!
Regisseur
Pjotr
Uniforme titel
Princess Emmy
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 78 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983971028

Besprekingen

Duitse animatiefilm van Piet de Rycker (De kleine ijsbeer; Laura’s ster). Prinses Emmy (bijna 7) brengt het liefst al haar tijd door met haar paardenvrienden: 26 paarden die elk vernoemd zijn naar een letter in het alfabet. Niemand weet dat ze met hen kan praten. Haar vader en moeder willen dat ze zich goed voorbereidt op het jaarlijkse prinsessenbal en kiezen de beste leraren uit, die echter erg saai zijn. Haar nichtje Gizana is jaloers en wil laten zien dat ze een betere prinses is dan Emmy. En intussen moet Emmy ook bewijzen dat ze haar magische gave waard is. De animatie is in zoete stijl met veel roze. Patricia Smagge (cinemagazine.nl): ‘(…) voor de beoogde doelgroep is het allemaal precies spannend genoeg. De personages Emmy en Gizana zijn aardig uitgewerkt, en Emmy wint zonder moeite onze sympathie, maar de overige personages zijn nogal eendimensionaal. (…) ‘Prinses Emmy’ is een tikje voorspelbaar en saai, maar dankzij een innemende heldin, een alfabet aan paarden en een vleug …Lees verder

Over Pjotr

Peter (vroeger soms ook geschreven als Peeter) is een jongensnaam die is afgeleid van de Latijnse naam Petrus, die teruggaat op het Griekse woord petros (πέτρος; Proto-Indo-Europees: pattra), dat rots betekent, en staat symbool voor vastheid en betrouwbaarheid. In het Engels wordt de naam "Peter" soms verkort tot "Pete".

De patroniemen afgeleid van de voornaam "Pe(e)ter", met de betekenis "zoon van Pe(e)ter" zijn de achternamen Peters en Peeters.

Varianten

De volgende namen (o.a.) zijn varianten of afgeleiden van Peter:

  • Peer, Peeting, Peterus, Pier, Piet, Pieter

De naam komt ook in andere talen voor:

  • Afrikaans: Pieter, Piet
  • Amhaars: Petros
  • Arabisch: Boutros
  • Catalaans: Pere (Pera)
  • Engels: Peter, Pete
  • Esperanto: Pedro, Piedro, Petro, Pietro
  • Estisch: Peeter
  • Frans: Pierre
  • Fries: Peiter, Peke, Piter…Lees verder op Wikipedia