Boek
Nederlands
Verslag in woord en beeld van gesprekken met reizigers uit verschillende landen en met diverse voertuigen die de Vlaamse auteur ontmoet op het parkeerterrein bij de Noorkaap in Noorwegen, het (bijna) noordelijkste puntje van Europa.
Titel
Nordkapp stories
Auteur
Michael Van Peel
Fotograaf
Rafaël Balrak
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2021
160 p. : ill.
ISBN
9789460019401 (paperback)

Besprekingen

De bekende Vlaamse stand-upcomedian en columnist Michael Van Peel was al eens met zijn Vespa scooter naar de Noordkaap in Noorwegen gereisd. Nu ging hij er heen met Rafaël Balrak, een fotograaf, om daar een week lang op het parkeerterrein mensen te vragen waarom zij hiernaartoe waren gereisd. Uiteindelijk is de plek zelf weinig interessant; het is niet meer dan een parkeerterrein met een giftshop. Toch vormt het als het (bijna) noordelijkste puntje van Europa een trekpleister voor reizigers. De mensen die hij ontmoet, kwamen o.a. met een MAN legertruck en met Decathlonfietsen uit Frankrijk, met twee Opel Rekord Lijkwagens en een Unimog camper uit Duitsland, op de step uit Tsjechië, met een Vespa uit Litouwen, met een Tesla uit Nederland, op een custom-made fiets uit België, met twee motoren uit Myanmar en op de motor uit Canada. Tussen de gesprekken door staan op in afwijkende kleuren gedrukte pagina’s bespiegelingen uit zijn eerste reis. Het geheel is verlucht met veel grote foto’s i…Lees verder

Over Michael Van Peel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Michael Van Peel (16 september 1978) is een Antwerpse stand-upcomedian. In 2005 maakte hij zijn debuut, aangemoedigd door comedian Nigel Williams.

Sindsdien stond hij in de finales van de 123 Comedy Award en het stand-upconcours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In november 2007 won hij zowel de jury- als publieksprijs van de Culture Comedy Award. Hij stond al op de Gentse Feesten en op het Oostendse Theater Aan Zee. Hij trad ook op als deel van het voorprogramma van Philippe Geubels.

In 2009 won hij het cabaretfestival Humorologie en op het eind van het jaar maakte hij een eerste oudejaarsconference.

Op tv trad hij enkele keren aan in Comedy Casino. Captaties van zijn eindejaarsconferences Van Peel Overleeft 20.. werden in 2012-2018 opgenomen in de Antwerpse Arenbergschouwburg en uitgezonden op Canvas.

Zijn komische stijl wordt gekenmerkt door een hoge grapdichtheid met grappen die voornamelijk gebaseerd zijn op de actualiteit van he…Lees verder op Wikipedia