The midnight library

Matt Haig (auteur)

The midnight library

Genre:
Na een zelfmoordpoging komt een jonge vrouw terecht in een andere dimensie: een soort bibliotheek waarin de boeken haar de kans geven parallelle levens uit te proberen, gebaseerd op andere keuzes dan die ze in haar oorsponkelijke leven heeft gemaakt.
Onderwerp
Lotsbestemming, Keuzes
Titel
The midnight library
Auteur
Matt Haig 1975-
Taal
Engels
Uitgever
Edinburgh: Canongate, 2021 | Andere uitgaven
288 p.
ISBN
9781786892737 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Wat als je je leven over zou kunnen doen? Nora, 34 jaar, diepongelukkig, besluit haar leven te beëindigen. Ze gaat echter niet dood maar komt terecht in de Midnight Library, een dimensie tussen leven en dood in, waar haar oude schoolbibliothecaresse eindeloze rijen boeken beheert die allemaal alternatieve levens bieden. Via die boeken komt Nora, met haar basisleven nog in herinnering, in parallelle levens terecht waarin ze andere keuzes heeft gemaakt. Ze is bijvoorbeeld wel doorgegaan met wedstrijdzwemmen, of toch in haar rockband blijven zingen, of wel met haar vriend een pub begonnen. Maar iedere keer is het toch niet wat ze zich had voorgesteld en keert ze teleurgesteld terug in de Midnight Library. Boeiend, fantasierijk, filosofisch getint verhaal over tweede kansen, verkeerde beslissingen, spijt, en vooral over leven in het algemeen. Goed uitgewerkt, met een bevredigend einde. Geestig ook, want Nora, een sympathieke, overtuigende hoofdpersoon, is steeds weer onwetend over de mens…Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia