Boek

Tranen om Stippie

Marlies Verhelst (auteur)
+1
Tranen om Stippie
×
Tranen om Stippie Tranen om Stippie

Tranen om Stippie

Tom moet een spreekbeurt houden over zijn konijn Stippie. Maar Stippie is ziek. Omdat Tom zo verdrietig is, mag hij in de klas alles over zijn konijn vertellen. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Tranen om Stippie
Auteur
Marlies Verhelst
ISBN
9789048728268

Besprekingen

Op de dag dat Tom een spreekbeurt moet houden over zijn konijn Stippie, blijkt Stippie ziek te zijn. Tom moet gewoon naar school en mama gaat naar de dierenarts. Omdat Tom zo verdrietig is, mag hij in de klas alles over zijn konijn vertellen. Gelukkig wordt Stippie beter en dan blijkt dat Tom helemaal niet zenuwachtig meer hoeft te zijn over zijn spreekbeurt. Een boekje in de serie 'Zoeklicht Dyslexie' voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. De tekst is gedrukt in een dyslexie-vriendelijk lettertype en de pagina’s zijn overzichtelijk ingedeeld. De tekst is in korte zinnen met eenvoudig taalgebruik, AVI-E4. In twee uitvouwpagina’s aan het begin en einde staan de belangrijkste of moeilijke woorden nog eens extra bij een ingekaderde tekening. Met leuke, zeer goed bij het verhaal passende kleurenillustraties, soms paginagroot, soms wat kleiner. Met meelees-cd (ca. 70 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marlies Verhelst

Marlies Verhelst (Vlaardingen, 21 augustus 1969) is schrijfster van kinderboeken. Zij woont in Spijkenisse.

Biografie

Na het behalen van haar vwo-diploma ging Marlies Verhelst Nederlandse taal- en letterkunde studeren aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Aanvankelijk wilde ze de kant van de journalistiek op, maar uiteindelijk koos zij bewust voor het docentschap. In 1991 studeerde zij af. Daarna volgde zij de eenjarige postdoctorale lerarenopleiding aan het ICLON. Verder is Marlies getrouwd (2002) en is zij moeder van een zoon (2007).

Van 1992 tot 2018 werkt zij als docente Nederlands op drie middelbare scholen. Ze probeert in haar lessen haar enthousiasme voor taal en lezen over te brengen op haar leerlingen. Nadat zij in 2006 een schrijfwedstrijd won bij het damesblad Libelle, kreeg ze de smaak van het schrijven te pakken. Sinds die tijd zijn er vaker verhalen en columns van haar gepubliceerd in o.a. dagblad De PersLees verder op Wikipedia