Kanonnenvlees

Lotte Dodion (auteur)
+1
Kanonnenvlees
×
Kanonnenvlees Kanonnenvlees

Kanonnenvlees

Genre:
Titel
Kanonnenvlees
Auteur
Lotte Dodion
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2016
60 p.
ISBN
9789025447038 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Debuut-dichtbundel van de Belgische dichteres Lotte Dodion (1987). Dodion geldt als een jong aanstormend talent en heeft verschillende prijzen gewonnen. De bundel is een mooi verzorgde uitgave en de poëzie valt op door de toegankelijke en heldere taal. De thematiek van het werk cirkelt rond problemen tussen mensen, problemen in relaties en families, afscheid nemen en verdriet. Lotte Dodion schijnt erg begaafd te zijn in de voordracht van haar poëzie en neemt vaak deel aan live optredens en poetry slams. Dit kun je terugvinden in de bundel, waarin een opvallend ritme en een lichte pathetiek de werken lijken voort te stuwen. Van Lotte Dodion gaan we vast nog meer horen en wie weet, brengt ze dan een breder palet aan thema's over het voetlicht.

Over Lotte Dodion

Lotte Dodion (1987) is een Vlaams dichter en performer.

Biografie

Haar debuutbundel ‘Kanonnenvlees’ verscheen in maart 2016 en werd vijf keer herdrukt. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Turks en Arabisch. Ze stond o.a. in de finale van het Belgische en het Nederlandse Kampioenschap Poetry Slam en trad op tijdens o.a. Crossing Border, de Nacht van de Poëzie, Geen Daden Maar Woorden Festival, M-Idzomer, de Gentse Feesten, Incubate en Lowlands.

Dodion was van 2014 tot 2017 directeur van het Vredescentrum van de Provincie en Stad Antwerpen en van 2017 tot 2021 artistiek en zakelijk coördinator van VONK & Zonen, een literaire organisatie die experimenteert met vernieuwende poëzieprojecten.

Dodion werkt ook regelmatig samen met muzikanten. Samen met Chantal Acda toerde ze lang met ‘Nu Nog Even Niet’, een intimistisch cross-overproject waarbij Chantal Acda gedichten van Dodion op muziek zette. Me…Lees verder op Wikipedia