Boek
Nederlands

Aleksandra : roman

Lisa Weeda (auteur)
+1
Aleksandra : roman
×
Aleksandra : roman Aleksandra : roman

Aleksandra : roman

Met verbluffend vertelplezier en met alle literaire stijlmiddelen die tot haar beschikking staan vertelt Lisa Weeda een uitzonderlijke familiegeschiedenis, die begint bij haar grootmoeder Aleksandra. In 1942 wordt zij vanuit Oekraïne gedeporteerd en in Duitsland in de oorlogsindustrie tewerkgesteld. Haar kleindochter Lisa reist later naar haar grootmoeders geboorteplaats en ontmoet, op de vleugels
Onderwerp
Oekraïne
Titel
Aleksandra : roman
Auteur
Lisa Weeda
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2022
347 p. : kaart
ISBN
9789403130811 (paperback)

Over Lisa Weeda

Lisa Weeda (Rotterdam, 25 januari 1989) is een Nederlands schrijfster en literair programmamaker/scenarist.

Levensloop

Van haar derde tot haar zesde woonde Weeda in Duitsland. Ze doorliep het Johan de Witt-gymnasium en studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Weeda studeerde in 2015 in Arnhem af aan ArtEZ in Creative Writing. In 2016 verscheen haar chapbook De benen van Petrovski, een literaire weerslag van haar reis naar Oekraïne, het land waar haar grootmoeder vandaan komt en nog een groot deel van haar familie woont. Oekraïne staat vaak centraal in haar werk.

Weeda werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022 in de Volkskrant. Aleksandra is haar debuutroman. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2022.

Bibliografie