Boek
Nederlands

Rik aan zee : zoekboek

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik aan zee : zoekboek
×
Rik aan zee : zoekboek Rik aan zee : zoekboek

Rik aan zee : zoekboek

In de reeks:
Rik
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is vakantie en Rik gaat met zijn ouders een paar dagen naar zee. Ze wandelen door de duinen, maken een zandkasteel, zoeken schelpen en vliegeren op het strand. Wat is het toch fijn aan zee! Prentenboek met elf thematische zoekplaten, met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Titel
Rik aan zee : zoekboek / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789002272745 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat zoekboek met Rik in de hoofdrol uit de uitgebreide reeks over Rik. In dit deel heeft Rik vakantie. Hij gaat samen met zijn ouders naar zee! Wandelen door de duinen, een redder op een hoge stoel bij het water zien zitten, een zandkasteel maken, schelpen zoeken, een ijsje eten, vliegeren en in de avond met de trapkar rijden. Grote vertelplaten vertellen de avonturen van Rik zoals we van deze auteur gewend zijn: met vrolijke kleuren, ronde snoeten, vette, zwarte omlijning en een grote dosis plezier dat van de prenten afspat. Het begeleidende tekstblok kan voorgelezen of verteld worden, maar de heerlijke vertelplaten nodigen jonge kinderen vooral uit tot zelf vertellen. Als je dan ook nog Sam de poes op elke plaat hebt gevonden kun je met de zoekopdrachten onder aan de pagina’s aan de slag. Kleuren, vormen, cijfers, vertel- en duidvragen en begrijpend-kijkenvragen komen dan als vanzelfsprekend al spelend aan de orde. Rijke uitgave die in geen enkele bieb mag ontbreken. En Ri…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia