Boek
Nederlands
Een ontdekking over het Bijbelboek Openbaring brengt een religieus antropoloog en een journaliste op het spoor van een charismatische en gevaarlijke sekteleider.
Extra onderwerp
thriller
Titel
Openbaring
Auteur
Jeroen Windmeijer 1969- Tjarko Evenboer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2023
527 p.
ISBN
9789401619103 (paperback)

Besprekingen

Het eerste deel in een thriller-trilogie over religieus antropoloog Simon Ryevaar.Als een bevriende archeoloog in een grot een mysterieuze inscriptie uit het Bijbelboek Openbaring ontdekt, zet dit voor Ryevaar alles op zijn kop. Is het mogelijk dat gelovigen het Bijbelboek al tweeduizend jaar lang verkeerd interpreteren? Voordat hij een antwoord heeft kunnen vinden, wordt zijn vriend vermoord. Ondertussen doet journalist Nova le Temps onderzoek naar een sekte die dankzij zijn leider steeds meer leden trekt. Terwijl Nova dieper graaft, stuit ze op steeds meer verzet. Wanneer de paden van Simon en Nova kruisen, beginnen ze een levensgevaarlijke zoektocht naar het verborgen verleden van de sekteleider. Meeslepend en met vaart geschreven.Tjarko Evenboer is schrijver van onder andere thrillers. Jeroen Windmeijer is een bekende Nederlandse schrijver en cultureel antropoloog.

Over Jeroen Windmeijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arjen Pels Rijcken

Jeroen Frederik Antonius Maria Windmeijer (Delft, 19 april 1969) is een Nederlandse auteur.

Biografie

Windmeijer werd geboren te Delft. Hij groeide op in Pijnacker. Na zijn gymnasiumopleiding (Sint Stanislascollege, Delft) studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en na het behalen van zijn propedeuse studeerde hij Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit Leiden. Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een klein dorpje van de Boliviaanse Aymara-indianen aan de oevers van het op 4.000 meter gelegen Titicacameer, op de grens van Bolivia en Peru. In 2001 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden en het Amsterdamse Centrum voor Documentatie voor Latijns-Amerika (CEDLA). Hij bracht veertien maanden door in het stadje Otavalo, gelegen in de hooglanden van het noorden van Ecuador. Dit resulteerde in het proefschrift De vallei van de rijzende zon: een stu…Lees verder op Wikipedia