Dvd
Nederlands

TwiniPop. Vol. 1

Jan Maillard (concept), Arne Leurentop (muziek)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Twini is gek op dansen. Haar grote zus Pippa is de beste leermeester. In het theater oefenen ze voortdurend nieuwe dansjes, terwijl hun kleine broer Toni kattenkwaad uithaalt of speelt. Met hun drietjes beleven ze de gekste avonturen.
Onderwerp
Dansen
Titel
TwiniPop. Vol. 1
Concept
Jan Maillard
Muziek
Arne Leurentop
Taal
Nederlands
Parallele titel
Twini Pop
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, © 2017
1 dvd-video
Speelduur
ca. 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
EAN
5051083118873

Besprekingen

Dertien afleveringen van een poppenserie, gemaakt in een samenwerking tussen Studio 100 en Jan Maillard. Twini is een klein meisje dat verzot is op balletdansen. Samen met haar grote zus Pippa, die goed kan dansen, oefent ze steeds nieuwe dansjes en pasjes in het theater zoals pirouette en rond de jambe. Intussen speelt hun kleine broertje Toni of haalt kattenkwaad uit, waardoor zijn zussen soms boos worden. Het theater is gevuld met een enthousiast kinderpubliek. Tussendoor zien we korte filmpjes van kinderen die allerlei soorten dansen laten zien. De poppen spreken een fantasietaal met enkele herkenbare woorden, een verteller beschrijft wat er gebeurt. Maillard is poppenmaker en schepper van onder meer het clowntje Bumba, waaraan deze serie erg doet denken. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia