Boek
Nederlands

Mag ik meedoen?

Isabelle Gielen (auteur), Roozeboos (illustrator)
+1
Mag ik meedoen?
×
Mag ik meedoen? Mag ik meedoen?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sam heeft veel lege dozen van zijn verhuizing. Met zijn nieuwe vriend Bram verzint hij leuke dingen om daarmee te doen. Met kleurenillustraties. Vanaf 6,5 jaar.
Titel
Mag ik meedoen?
Auteur
Isabelle Gielen
Illustrator
Roozeboos
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2022
45 p. : ill.
Aantekening
Bevat creatieve ideetjes met lege verhuisdozen
ISBN
9789464290868 (hardback)

Besprekingen

Sam is net verhuisd en heeft heel veel lege dozen. Met zijn nieuwe vriend Bram verzint hij leuke dingen die ze daarmee kunnen doen. Ze zitten erin en lezen een boek, spelen voetbal met de dozen als doel en knutselen maskers en kijkdozen. Het boek biedt inspiratie om zelf ook te knutselen en te ondernemen. In toegankelijke taal geschreven. Een leuk boek om voor te lezen, zelf te lezen en te knutselen. Met QR code. Isabelle Gielen (Tongeren, 1980) is een Belgische schrijver en zij heeft meerdere eerste leesboeken geschreven. Met losjes getekende, kleurrijke illustraties. AVI E3-niveau. Om voor te lezen en voor beginnende lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Mag ik meedoen?

Verhuizen kan best eng zijn, zeker als je in een hele nieuwe buurt gaat wonen. Sam is net verhuisd en alles zit nog in dozen. Hij wil graag zijn dinoboek hebben maar hij kan het nergens vinden. Dan stelt mama voor om buiten te gaan spelen op het pleintje voor hun nieuwe huis. Een nieuw pleintje met nieuwe kinderen in een nieuwe stad. Daar voelt Sam niet veel voor maar mama geeft hem een duwtje in de rug en zet Sam buiten, samen met de doos vol ‘buitenspeelgoed’. Hij probeert contact te zoeken met de nieuwe kinderen maar dat verloopt niet zo vlot als hij hoopte. Gelukkig vindt hij wel zijn dinoboek onderin de doos. Hij zet de doos op zijn kant en kruipt erin met zijn boek. Dan begint het te regenen …Tot daar gaat het verhaal ongeveer dat voorgelezen moet worden aan de beginnende lezer. Vanaf pagina 30 gaat het verhaal verder op AVI-E3. In dat stuk van het verhaal gaat het voornamelijk over wat je allemaal met lege (verhuis-)dozen kan doen. De jonge lezers worden g…Lees verder