Een meisje trekt met haar vriend de wereld in, achtervolgd door een door haar moeder ingehuurde kleine misdadiger. Onderweg ontmoeten de twee allerlei kleurrijke mensen
Titel
Wild at heart / written and dir. by David Lynch ; based on the novel by Barry Gifford
Regisseur
David Lynch
Acteur
Nicolas Cage Laura Dern
Naar het werk van
Barry Gifford
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
1990
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Grieks, Turks, Arabisch, Hebreeuws, Russisch Taalkeuze: Engels, Frans, Duits
EAN
3259190242012

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1990 van David Lynch (Twin Peaks), met in de hoofdrollen o.a. Nicolas Cage, Laura Dern en Isabella Rosselini. De relatie van Sailor (Cage) en Lula (Dern) is een doorn in het oog van de moeder van Lula. Zij stuurt haar gangstervriendje op pad om de twee op te sporen en Sailor uit de weg te ruimen. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 sterren: 'Een typische Lynch-cultfilm, waarin prachtig gespeeld wordt door allen en je neemt de gewelddadigheid op de koop toe. Deze behoorlijk bizzare thriller vol nare dingen en zwarte humor, staat bol van seksuele spanning. (...)'. In 1990 in Cannes bekroond als beste film. De dvd bevat geen extra's.

Over David Lynch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

David Keith Lynch (Missoula (Montana), 20 januari 1946) is een Amerikaans filmregisseur en kunstschilder.

Hij wordt gezien als het boegbeeld van de Amerikaanse surrealistische cinema. Lynch staat met name bekend om zijn thrillers waarin hij seks, gewelddadigheid en zwarte humor combineert met stilistische schoonheid en een poging tot technische perfectie. In bijna al zijn films vervormt hij alledaagse elementen uit de Amerikaanse cultuur tot vreemde surrealistische objecten.

Naast het regisseren van films houdt Lynch zich bezig met verschillende nevenactiviteiten. Hij is kunstschilder, striptekenaar, meubelontwerper, hoogleraar op de University of Fine Arts, en ambassadeur van transcendente meditatie. Daarnaast componeert hij ook elektronische muziek (hij nam twee singles op: Good Day Today en I know).

Levensloop

Lynch wilde aanvankelijk kunstschilder worden. Hij volgde diverse kunstacademies, tot hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek