Boek Nederlands

Niet te stoppen

Angie Thomas (auteur), Aimée Warmerdam (vertaler), Akwasi (vertaler)

Niet te stoppen

Angie Thomas (auteur), Aimée Warmerdam (vertaler), Akwasi (vertaler)
  • Vanaf 15 jaar
Genre:
Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze móét het maken!
Titel
Niet te stoppen / Angie Thomas ; vertaald door Aimée Warmerdam ; raps vertaald door Akwasi
Auteur
Angie Thomas
Vertaler
Aimée Warmerdam Akwasi 1988-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On the come up
Uitgever
Amsterdam: Moon Young adult, © 2019
379 p.
ISBN
9789048848324 (paperback)

Besprekingen

Rappen om onrecht aan te klagen

Voor haar tweede boek kiest Angie Thomas opnieuw een Afro-Amerikaanse achterstandswijk als decor en vooroordelen als onderwerp. Vuurwerk gegarandeerd, ook in de taal. De Amerikaanse revelatie bevestigt haar talent.

Sinds het verschijnen van The hate U give in 2017 heeft de Afro-Amerikaanse jeugdliteratuur er een nieuwe stem bij die klinkt als een klok: Angie Thomas. In haar debuut vertelde de Amerikaanse het pakkende en actuele verhaal van een zestienjarig meisje dat zich aansluit bij Black Lives Matter nadat ze getuige is van de moord op een zwarte jongen door een politieman. Het boek sloeg in als een bom. Nauwelijks twee jaar later is The hate U give uitgegroeid tot een internationale bestseller. Het boek werd verfilmd en won belangrijke prijzen, waaronder de Duitse Jugendliteraturpreis. Op zich is het al een wonder dat Angie Thomas er in die drukte in slaagde een nieuwe roman te schrijven, maar met Niet te stoppen overtreft ze haar debuut zelfs. De titel van haar nieuwste boek is niet alleen op haar hoofdpersonage, maar ook op haarzelf van toepassing.

Opnieuw kiest Thomas voor een achtergestelde Afro-Amerikaanse wijk als setting voor haar verhaal. De zestienjarige Bri heeft al een b…Lees verder