Schrijvers op zondag, literair ontbijt

Te gast: Gaea Schoeters en het Goeyvaerts strijktrio

Live illustraties van Gerda Dendooven

Openingsfestival CC De Factorij, zondag 26 september ’21 om 10u30

Duurtijd: 90 min; zonder pauze - Locatie: Theaterzaal Maupertuis

Gaea Schoeters schrijft romans, operalibretto’s, scenario’s en theaterteksten. Als auteur debuteerde ze met het reisboek 'Meisjes, moslims en motoren' over de zeven maand lange motorreis die ze in 2007 samen met fotografe Trui Hanoulle maakte door Iran, Centraal-Azië en het Arabisch Schiereiland. Later volgen de literaire thriller ‘Diggers’ en romans als ‘De kunst van het Vallen’ en ‘Zonder Titel #1’.

Trofee

Haar meest recente werk ‘Trofee’ wordt door  Dimitri Verhulst omschreven als “Een dijk van een roman met klassieke allures. Een ethische mindfuck”. Auteur Stefan Hertmans heeft het over “Een echte pageturner, indrukwekkend goed gedocumenteerd met magistrale eindscènes”. De roman levert haar begin augustus de Sabam for Culture literatuurprijs op. "Deze roman imponeert zonder dat hij overdonderend of overdreven aandoet”, zo prijst de jury het boek.

Gaea praat graag over haar romans en het wonderlijke werkproces van het schrijven. Maar ze houdt ook erg van voorlezen en van gemengde performances, waarin muziek een belangrijke rol speelt. Zondag 26 september gaat Schoeters dieper in op haar oeuvre en werkproces, vervolgensNiets’; een performance samen met het Goeyvaerts String Trio. Muziek van componist Annelies Van Parys, live illustraties van Gerda Dendooven en teksten door Gaea Schoeters.

Gerda Dendooven maakt illustraties voor boeken en tijdschriften in een verrassende stijl, geïnspireerd op de Vlaamse expressionisten. Maar ze schrijft ook en staat soms zelf op de planken. Het Goeyvaerts Strijktrio werd in 1997 opgericht door violiste Kristien Roels, altviolist Kris Matthynssens en cellist Pieter Stas met als doel uitsluitend 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire uit te voeren. Het ensemble speelt niet alleen bestaand werk maar is ook actief met opdrachten voor nieuwe strijktrio’s.

Tickets te verkrijgen via CC De Factorij

Schrijvers op zondag is een samenwerking tussen de bib en het cultuurcentrum

Benieuwd welke schrijvers nog te gast zijn dit seizoen? Klik hier