'Schrijvers op zondag'

Te gast: auteur Ish Ait Hamou 

Zondag 4 oktober 10u30,  Zaal Stockmans CC De Factorij – duurtijd 90 min zonder pauze

Ish Ait Hamou (°1987), bij het grote publiek vooral bekend als choreograaf en jurylid van televisieprogramma ‘So You Think You Can Dance’, schrijft van jongs af verhalen. Zijn liefde voor dans en choreografie gaat hand in hand met die voor woorden. In 2014 debuteert hij met het boek Hard hart, waarvan ondertussen 10.000 exemplaren werden verkocht. Een jaar later komt Cécile uit; een interculturele romance tussen Djibril, een Marokkaanse jongen uit het diepe Zuiden van Marokko, en de Parisienne Cécile. Het boek slaagt meteen aan. In 2016 verschijnt ‘Als je iemand verliest die je niet verliezen kan’.

Tijdens ‘Schrijvers op zondag’ gaat Ish in gesprek met jou over zijn meest recente boek ‘ Het moois dat we delen.’ In het verhaal wonen Soumia en Luc in dezelfde buurt, maar ze kennen elkaar niet. Hun leven speelt zich voornamelijk af aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier en op het voetbalveld. Zij probeert met de moed der wanhoop het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan. Een beklijvend verhaal over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.

Heb jij het boek gelezen én wil je er graag met hem over in gesprek gaan? Schrijf je vragen op en breng ze mee. Ish bespreekt graag elke vraag in deze ‘leesclub’ op zondag. Kaarten te verkrijgen via CC De Factorij.

 

Schrijvers op zondag is een samenwerking tussen bibliotheek De Factorij en CC De Factorij.